2020, wat zal het brengen?

2020 is een paar dagen oud en ik ben heel nieuwsgierig wat het zal brengen. Mijn vorige blog eindigde ik dat je zeker wist dat er niks gebeurde als je niks deed, dus jullie hadden vast niet verwacht dat ik stil ging zitten afwachten. Ik heb een plan. Ambitieus? Nee. Realistisch? Ja. Mooi? Zeker!

Mijn planning van 2020 heeft alles te maken met mijn goede voornemen aandachtiger te leven. Meer aandacht voor mijn gezin, mijn werk, mijn sport en mijn hobby’s. Ik trainde de afgelopen jaren met veel plezier heel erg veel. Maar dat kost tijd en die tijd compenseerde ik met minder aandacht voor andere dingen. Dat is niet fijn, dus dat doe ik vanaf nu anders.

Na een periode van weinig trainen stond ik gisteren dan toch echt weer eens in een pumples van Sportstudio Locomotion. Viel nog mee hoe zwaar het was en de eerste 20 uur gaan nog goed wat betreft spierpijn, maar ik heb dan ook echt wel rustig aangedaan.  Vandaag Personal Training van Petra op de stuwwallen. Niet rustig aan gedaan. Was iets minder lang geleden. Dat blijft toch wat ik het liefste doe: buiten rennen en oefeningen doen.  Zwaar maar zo fijn! Morgen mag ik overslaan, ik heb een avondje filmhuis gepland met vrienden, het is de eerste week tenslotte, maar normaal doe ik dan de HIIT. Op donderdag staat er een XCO of CrossFit training op het programma. Op donderdag is er ook BMF (BalansMobiliteitFlexibiliteit) en dat is mooi te combineren met een van deze, dus dat ga ik over een paar weken ook inpassen. Vrijdag heb ik voorlopig rustdag, maar op termijn wil ik daar mijn hardlooprondje inplannen.  En op zaterdag natuurlijk de bootcamp. Zondag is en blijft rustdag en dag voor mijn gezin. Alles bij elkaar een mooi lijstje, niet waar?

Het doel van al dit sporten is, ja helaas nog steeds, een paar kilo kwijt zien te raken maar vooral fit blijven en genieten. Want dat het leuk is, staat bovenaan!

Om mezelf nog eens extra te motiveren heb ik weer een leuk lijstje gemaakt met leuke evenementen. Er zal ongetwijfeld nog wat bij komen, er is zo veel leuks, maar voor nu heb ik de volgende plannen:

Maart:                 TeamTrail in de Ardennen, samen met mijn zus

                               8 km., maar wel hele pittige km’s

17 mei:                 Ketelwaldtrail in Gennep

Ingeschreven voor de 11 km, twijfelde over de 17 maar dat kan ik altijd nog doen als het allemaal vanzelf gaat. Nu voelt het lekker om niet te veel te hoeven. En stiekem heb ik bedacht dat ik dan weer eens wat sneller wil lopen dan de afgelopen trails….

Juli:                        Trail in California- USA

JAAAA! Tijdens onze gezinsvakantie gaan ik een trail lopen, zoals het er nu naar uitziet in de buurt van Lake Tahoe. Californië is de bakermat van het trailrunnen en als je er dan toch bent… Natuurlijk heel dubbel omdat het plan was om dit samen met mijn man te doen, maar dat kan nu niet.  Confronterend. Maar hij gunt mij dit en dat is lief.

12 september:   Freedom Trail, van Doorwerth naar Arnhem

17 km langs een indrukwekkend decor. Zo’n gave trail, ik hoop hem dit jaar uit te kunnen lopen.

 

Mooie plannen dus en daar houd ik me aan vast. Natuurlijk had ik graag samen met mijn man onze mountainbike en trail ambities waargemaakt, maar dat gaat niet lukken. Helaas. Niks of niemand wordt beter van bij de pakken neerzitten, dus ga ik door.  Dankbaarder en bewuster dan ooit.

Dus als je me vraagt, wat zal 2020 je sportief brengen, zal mijn antwoord zijn:

Ik hoop te genieten van elke kilometer, elke squat en zelfs elke push-up die ik maak. Alleen al omdat het kan!