Als het geld op straat ligt….

Als het geld op straat ligt, waarom zitten we dan allemaal binnen?

Vooropgesteld: de meesten van mijn klanten zijn hardwerkende en betrokken professionals die gaan voor hun doelgroep. Die zich extra willen inspannen om een project waar zij in geloven van de grond te krijgen. En dat is fijn werken. Dan komen we samen tot het beste project en de meest kansrijke aanvraag.

Maar soms zit er iemand tussen die denkt dat subsidies een pot met goud zijn die je gewoon kunt pakken. Zelf kunnen ze hem niet vinden en vragen dan aan mij de weg. Teleurgesteld zijn ze dan als ik vertel dat ze er wat voor moeten doen… Zoals een projectplan schrijven, samenwerkingen optuigen, de achterban raadplegen, cofinanciering organiseren. Natuurlijk kan ik ze daarbij helpen maar het vraagt ook wat van de organisatie zelf. Een organisatie moet willen en kunnen investeren om een geslaagd project van de grond te krijgen. Want volgens Wikipedia is de betekenis van investeren:

Een investering is een opoffering in geld, tijd of mankracht (personeel) ten behoeve van een doel dat pas op lange termijn wordt behaald.

Organisaties moeten bereid zijn tot een opoffering om het doel op de lange termijn te bereiken. Zij moeten willen en kunnen en durven investeren omdat het anders doodleuk niet werkt. Het project zal niet van de grond komen of zal niet de gewenste resultaten opleveren als het niet gedragen wordt door de belangrijke mensen en organisaties. Wat mij keer op keer verbaast is hoe snel een subsidieverstrekker dit doorheeft. Natuurlijk beantwoord je netjes alle vragen van een oproep maar het lijkt wel alsof ze ruiken als draagvlak of zelfs betrokkenheid van een organisatie ontbreekt.

Natuurlijk zijn subsidies een pot met goud. Natuurlijk zijn het kansen. Niks mis met pragmatisme en opportunisme. Maar zoals met alles in het leven, je moet er wel wat voor doen!

Dus jongens, denk zelf na: het is prachtig weer buiten, in het voorjaar is de natuur op zijn mooist, de vogels fluiten… en wij zitten met z’n allen binnen achter ons al dan niet geïmproviseerde thuis-kantoor. Hoofdpijn krijgend van het gebrek aan frisse lucht.  Als het geld echt op straat lag dan liepen we toch buiten, met een schep en een bezem het geld op te rapen???

Maar mocht je bereid zijn een opoffering in geld, tijd en/of mankracht te willen doen voor een doel op de lange termijn: Bel me! Ik help je graag!!! 06-51592392

http://www.barbaravandervaart.nl/