De smaak van water 4

Hoe ik van een bankhanger met ongezond overgewicht een trailrunner werd!

Ik heb er nu 3 gelopen en een cross, ik sta ingeschreven voor nummer 4 en 5 en ik wordt blij van de gedachte van afzien op bospaden. Ik durf mezelf een trailrunner te noemen. Dus hebben mijn blogs een nieuwe ondertitel: Hoe ik van bankhanger met overgewicht een trailrunner werd!

De afgelopen tijd heb ik vaker geschreven hoe ik afviel (door minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt) maar hoe word je van en bankhanger een trailrunner? Ook dat is simpel: door te beginnen met van de bank af te komen en iets te gaan doen!

Ruim 4 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen, om de dag een klein stukje. Hiermee heb ik erger kunnen voorkomen, maar het hielp me nog niet. Toen ik een winter ben gaan trainen volgens een van internet geplukt schema voor de CityPierCity liep dit uit in een blessure in mijn heup. De behandelende fysio opperde dat ik misschien ook wat gewicht kon verliezen en er begon een vlammetje te branden.

Maar ik kon niet meer lopen en zat weer op de bank. Toeval, geluk of voorbestemd, ik weet het niet, maar op dat moment kwam Sportstudio Locomotion terug in het dorp. Daar begon ik eerst met pumplessen en balance. Later een bootcamp, en nog eentje, een wekelijkse personal training. Nu sport ik er bijna dagelijks;-) En dat al 2 jaar blessure vrij!

En die personal training, die kan ik iedereen aanraden.

Mijn doel staat vast dus ik durf het met jullie te delen: ik wil ooit de perfecte trail-race lopen. Zo eentje dat je gedragen lijkt van het begin tot het eind door magische krachten, dat alles vanzelf lijkt te gaan, dat er niets te wensen, zeuren,  hopen of treuren overblijft. En ik ken mezelf, echt tevreden ben ik pas als die race eindigt op het podium!