Kansen en nieuwe inzichten

Nieuwe inzichten

Laatst volgde ik een webinar van Femke Hogema over Winstgevende plannen en dat bracht mij een heleboel nieuwe inzichten. Dus het was geslaagd, ik ben blij dat ik het heb gevolgd. Het was elke euro waard. In een middag legde Femke op de haar zo kenmerkende inspirerende manier uit hoe je een winstgevend plan kan schrijven. Kan schrijven, je leest het goed, maar ik heb het nog steeds niet gedaan. Waarom niet? Zoals gezegd is in een middag duidelijk geworden wat het belang van een dergelijk plan kan zijn en dat het daadwerkelijk geld op kan leveren. Ook heb ik geleerd dat “geen zin” niet bestaat als je echt je ambities wil waarmaken.
Geen tijd en geen inspiratie zijn ook alleen maar smoezen. Ik had tenslotte de afspraak gisteren om met een vriendin naar de kroeg te gaan kunnen afzeggen en aan het plan kunnen werken. Geen inspiratie is ook niet waar want ik zit boordevol plannen. (Altijd trouwens, maar dat is een ander verhaal).

Werkelijke reden
De werkelijke reden dat ik het plan nog niet geschreven heb is dat ik in mijn oude gedrag terug verval. Ik durf niet! Ik durf wel stiekem in mijn eigen hoofd te dromen van een mooie omzet in 2020 maar er voor uitkomen dat vind ik super spannend. Want als het nou mislukt? Als het tegen valt? Dan… Ja, wat dan eigenlijk? Dan stel ik mijn plannen bij, verzin iets nieuws of ik ren een stapje harder, niet erg toch? Waarom droom ik toch liever dan er voor uit komen. Terwijl je zonder er voor uit te komen (lees : in actie te komen, mee aan de slag te gaan) je zeker weet dat de droom niet uitkomt. Er gaat weinig in het leven vanzelf, zoveel is mij al wel duidelijk. En dus ook zakelijk succes niet.

Inspiratie
Mijn belangrijkste leermoment van de training was, dat jezelf de enige bent die je winstgevende plan succesvol maakt. Dat je succes in de hand hebt. Dat je het kunt beïnvloeden. Daar zul je wat voor moeten doen, dat wel, maar het kán. Dit inzicht kwam niet zo zeer door wat we hebben gedaan of wat Femke heeft verteld, dit inzicht kwam door er eens op een andere manier naar te kijken.
Ik moest hier aan denken toen ik een folder maakte voor een werksessie die ik samen met We Create Consulting organiseer op 9 april. Op een leuke en laagdrempelige manier willen we de aanwezigen informeren over de kansen die er zijn als het gaat om subsidies in zorg en welzijn.

En voor het schrijven van een dergelijke folder bedenk je dan wat deelnemers mee naar huis nemen. Natuurlijk informatie over het hoe en wat van subsidies en regelingen en we doen er ook nog eens een gratis scan bij. Maar dat is niet mijn eigenlijke boodschap.

Subsidies voor iedereen met een goed verhaal

Wat ik graag wil verspreiden is dat subsidies er voor iedereen met een goed verhaal zijn. En niet alleen voor de snelle jongens met een goede babbel. Dat er vernieuwingen en veranderingen en soms verbeteringen ontstaan in het brede zorgveld omdat subsidies de ruimte geven om deze te ontwikkelen.
Benieuwd hoe ik dat ga doen? Kom dan 9 april naar Zeist! Of lees verder op mijn website over het evenement: Werksessie Kansen in de Zorg & Welzijn  

of open de flyer: Flyer werksessie kansen

Ik heb er zin en het lijkt me erg leuk je daar te zien! Groetjes Barbara