Voor 2020 wens ik jou….

Voor 2020 wens ik jou…

……  veel aandacht.

Ik wens je een aandachtig 2020.
Aandacht. Voor jezelf, voor anderen, voor de doelgroep waar je voor werkt, voor familie, je werk in zijn algemeenheid, voor vrienden, voor je hobby en sport en al het andere wat belangrijk is!

Helaas was 2019 voor mij privé niet zo’n best jaar en dat is een understatement. Gek genoeg heeft deze ellendige periode mij ook wat gebracht: ik heb de waarde van aandacht ontdekt. Stil staan bij elkaar, het gezin, werk, onze zegeningen en onze beperkingen.

Misschien is dit voor jullie een open deur, maar voor mij was het een openbaring. Mijn leven was vrij vol en hectisch met werk, gezin, vrienden, verbouwing, sport en familie. Ik vond alles leuk en ik zag er het kwaad niet van in.
Maar soms ging het leven snel en raasde ik door. Nam het voor lief en beschouwde het als vanzelfsprekend. Zonder de schoonheid van de gewone dingen te ervaren en dus zonder te genieten. Zonder mijn eigen aandeel in succes te zien en dit dus niet te vieren.  Of het tegenovergestelde: zonder mijn aandeel in mislukkingen te zien zodat je niet verder kunt ontwikkelen.

Deze zomer werd ik stil gezet. Hierdoor werd ik gedwongen om terug te gaan naar dingen die echt belangrijk zijn. Hierdoor ontdekte ik dat de wereld mooier wordt en stomme dingen makkelijker als je het met de nodige aandacht doet. Dat aandacht geven aan anderen fijn is, net zo fijn als aandacht krijgen. Daarom wens ik jou een heel aandachtig 2020!

Veel liefs, Barbara

2020: mijn plannen en goede voornemens!
Goede voornemens, ik begin er elk jaar weer aan en meestal maak ik zo nog waar ook.
Met bovenstaande inleiding leg ik de lat wel een beetje hoog….
Zoals te verwachten is mijn goede voornemen met meer aandacht leven en dat vertaalt zich in het volgende :
:

  • Meer aandacht besteden aan mijn blog en meer bloggen over mijn werk
  • Meer aandacht besteden aan mijn gezin en daarom zomervakantie van 1 juli tot en met 6 september inplannen
  • Meer aandacht besteden aan mijn klanten dus vaker “nee”zeggen
  • Meer aandacht besteden aan mijn bedrijf dus bewuster acquisitie doen op de dingen die ik heel leuk vind
  • Meer aandacht besteden aan mijn hobby’s dus (nog) beter plannen zodat ik voldoende tijd over houd voor mezelf en hobby’s en sport.
Agenda 2020

Donderdag 26 maart: Werksessie Subsidie kansen in de zorg
In een groepje van maximaal 4 personen vertel ik je waar de kansen op subsidie liggen voor jouw organisatie of onderneming.
Donderdag 9 april: Werksessie: Schrijven als een zelfbenoemde PRO
Ik dank mijn schrijfvaardigheid aan de dagboeken die ik als kind schreef (moest schrijven van mijn moeder;-) ) op vakantie. Dus zelfbenoemd. Maar ik leer het je graag!
Donderdag 11 juni: Werksessie: het succesvol werven van fondsen
Praktisch en op maat. In een klein groepje. Aan het einde van de sessie weet je wat je te doen staat om succesvol te zijn in fondsenwerving.
Donderdag 25 juni: Mudsessie!
Ga met me mee de bossen van Oosterbeek in en je krijgt meer dan alleen modder aan je schoenen: inspiratie genoeg voor de hele zomer!